Friss topikok

Linkblog

2011.11.02. 18:20 ó.ó

együnk, de mit

Mindketten kajafüggők vagyunk. Talán ugyanaz a gyerekkori sérülés az oka, de azt hiszem, hogy ez tök mindegy, sokkal fontosabb, hogy változtatni kéne. Mindketten örömforrásnak használjuk, bár mostanában azért ő sokkal inkább képtelen bármiféle visszafogottságra ezzel kapcsolatban. 35 kilóval több, mint amikor megismerkedtünk, és ez csak rosszabbodik.

Felfigyeltem a paleolit étrendre, mert sok olyan dolgot ígér, ami nagyon szépen hangzik. Állítólag az ember sokkal energikusabb lesz, egyszerűen attól, hogy megszűnnek a gyulladásos folyamatok a testében, amiket legfőképpen a meg nem emésztett étel okoz. Vagyis ne együnk tejterméket, gabonaféléket és hüvelyeseket. És persze fura módon lefogyunk, aminek persze semmi köze ahhoz, hogy ha ezeket elhagyom, akkor csupa alacsony kalóriatartalmú ételt viszek be, így nyilván le fogok fogyni, szerintük ennek a gyulladáshoz van köze. Hát eddig csak egy napja figyelem ezt a dolgot, de már furcsállom, hogy miért nem vagyunk allergiásak a szezámmaglisztre, ha mindenféle gabonára igen?

Azt írják, hogy ez olyan étrend, amit az ősember evett, közben ezerrel ajánlják az édesítőket, mert hogy "110év alatt biztos kiderült volna, ha valami ártalmas van bennük". Meg azt is mondják, hogy csak 150 éve iszunk tejet, és milyen jól megvoltunk nélküle addig... van persze egy újfajta édesítőjük is, ami kábé négyszeres áron kapható - náluk. Hát, khm... és közben ők maguk szidják az orvosokat, mert hát őket meg a csúnya gyógyszercégek irányítják, ami tökre igaz, és eddig sem bíztam bennük feltétel nélkül, de most akkor mi is a különbség? Az, hogy őket meg az élelmiszeripar nyomja? Miért van az, hogy egy teljes kiőrlésű liszt, amit közel sem kell annyira feldolgozni, mint a finomlisztet, háromszor annyiba kerül? Kevesebb költség nagyobb haszon?

Ja és persze a zöldség és húsárúból is biót kell venni. Ezzel is tökre egyetértek, de hol??? Könyörgöm, elég nyilvánvaló, hogy ha novemberben paradicsomot eszem az vagy nagyon messziről jött, vagy itthon termett melegházban. Akkor hogyan lehetne vegyszermentes? Még talán a húsárú az, ami könnyedén lehetne bio, gondolom elsősorban a helykihasználás miatt történik minden kamu módon, meg talán mert kevesebb kaját kell adni az állatnak, ha valami plusz szarságot nyomunk bele. Ami persze vagy törvényes vagy nem. Meg ha törvényes, akkor miért? Vajon miért az az egyik és miért nem az a másik? Ki adja az engedélyt? Na ugye.

Maradjunk annyiban, hogy vagy kivonul az ember a városból, termesztésbe és tenyésztésbe fog, és akkor lesz biója, vagy eszi a szart, amit a boltokban kap. Mert hát nyilván az, köze nincs már ezeknek a dolgoknak a természetes ételekhez, és persze nyilván ez az egyik oka annak, hogy depressziósok és energiaszegények vagyunk. Pont mint az édesítők.

komment


süti beállítások módosítása